Jamil en Jamila 2 Heimwee

2

Over het leven in een Syrisch vluchtelingenkamp.  Jamil en Jamila maken in het vluchtelingenkamp veel verdrietige dingen mee. Bij Jamil is er het verdriet om zijn verlamde zusje en bij Jamila om haar verdwenen broer. Het boek Heimwee is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

‘Jamil & Jamila’ wordt op de scholen in de vluchtelingenkampen gebruikt om de kinderen te helpen hun trauma’s te verwerken en het heimwee te verminderen. Bij het bezoek dat Elsbeth en Esther in november 2014 en januari 2015 aan de vluchtelingen brachten, bleek dat het ook werkelijk van zeer grote waarde is.
De structuur en regelmaat die het schoolleven biedt, vermindert de kans op een blijvend trauma en zorgt voor een beter toekomstperspectief.
Het biedt de Nederlandse kinderen een inkijkje in het leven in het vluchtelingenkamp en in het leven van hun leeftijds- en misschien zelfs wel klasgenootjes.


Jamil en Jamila wonen al enige tijd in een vluchtelingenkamp in Syrië. Net als heel veel andere kinderen moesten ze vluchten vanwege de oorlog. Ze leren elkaar steeds beter kennen.
In dit tweede deel in de serie lees je wat er met de zus van Jamil aan de hand is en of de broer van Jamila nog leeft. Ze hebben heimwee naar hun huis en familie in Syrië.
Ook komen eindelijk de vrolijk beschilderde containers die als school gebruikt gaan worden aan in het kamp.

Voor elk verkocht exemplaar stelt Droomvallei Uitgeverij gratis een deel “Jamil&Jamila” beschikbaar aan kinderen in een vluchtelingenkamp.

About Author

'); } //-->

2 reacties

  1. ik zou dit boekje graag willen winnen om zelf voor te lezen aan mijn groep waar ik les aan geef. Misschien zorgt dit voor iets meer respect in de samenleving.

  2. T van G.alen on

    Hoi! Dit wil ik graag winnen. Ik ga het boekje aan de juf op school geven, zodat zij kan bijdragen aan positieve beeldvorming rond vluchtelingen.
    Groetjes!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.