Het schooljaar is weer begonnen: Is jouw kind al aangemeld voor sport? Win een cheque €25,- voor sportkleding!

8

Sporten, of jouw kind dit nu samen met een groep of alleen doet, het is een fijne activiteit. Een activiteit die je kind niet alleen fysiek stimuleert. Het vergroot het zelfvertrouwen en hierdoor leert je kind een taak te volbrengen, wat bijvoorbeeld ook op school belangrijk is. Daarnaast stimuleer je sociale vaardigheden. De vakantie is voorbij: hoogste tijd dus om die proefles bij een sportklas of team aan te vragen.

Beweging

Waarom je als kind zeker moet bewegen? Dit zorgt ervoor dat je in vorm en gezond blijft. En wanneer je op jonge leeftijd sport, neem je dit ook mee de toekomst in. Ook als je achter een computer werkt. De kans dat komende generaties ook veel achter een computer zitten is groot. Een kind dat alleen televisie kijkt of alleen computerspelletjes speelt mist een fysieke uitdaging. Ga dus samen online shoppen, zorg voor een leuke kledingset met een voordeelcode van Nike en kies een leuke sport om te beoefenen met je kind uit.

Sociale interactie

Vooral bij groepssporten leren kinderen sociale interactie. Jouw kind leert niet alleen met leeftijdsgenootjes om te gaan, maar ook met ouderen, zoals trainers. Een kind leert dat winnen en verliezen beiden bij sporten horen, dat je met een team veel voor elkaar krijgt en het leert zichzelf uitdrukken. Ook krijgen onderwerpen als goed en kwaad hier aandacht. Want ook over eerlijk spelen leren kinderen tijdens een sportles.

Zelfvertrouwen opbouwen

fietsenSport heeft vaak een positieve invloed op het zelfvertrouwen. Een kind wordt aangemoedigd om het beste resultaat te halen door ouders of een sportleraar. Dit stimuleert hen om tot het uiterste te gaan, hun krachten te vergroten en zorgt voor een groter zelfvertrouwen. Ook kritiek hoort bij de sport, want verliezen is net zo belangrijk als winnen. En wanneer een kind met een sportieve houding kritiek weet te verwerken, kan hij deze skills ook benutten in zijn latere leven. Denk aan een functioneringsgesprek bijvoorbeeld.

De cheque van website vouchercloud twv €25,- Is gewonnen door AVIRA. Mail je ons je gegevens dan zorgen we dat je zo spoedig mogelijk de cheque ontvangt.

About Author

'); } //-->

8 reacties

  1. Mijn kleine man heeft dit weekend zijn eerste voetbal les, super spannend! De eerste schooldag is pas geweest en nu dit grote mijlpaal alweer. Wij hebben zelf weinig met voetbal maar hij wil het graag en als ze het zelf willen hebben ze er ook plezier in!

  2. Tamara Buurma on

    Onze dochter van 4 gaat starten met zwemles. Zodra ze haar A diploma op zak heeft mag ze zelf een sport uitkiezen. De keuze hiervoor heeft ze al gemaakt en zal balletles worden. Nu maar duimen dat ze snel kan zwemmen dan kan ze een prima ballerina worden.

  3. Mijn zoontje Job is nu heel hard aan het werk met de diplomatraining voor zijn A diploma. Hij wil graag doorgaan met B en C. Maar zoals beloofd mag hij op voetbal zodra A diploma er is. Dus een stoere voetbal outfit zou een geweldig cadeau zijn!

  4. Mijn oudste van 8 doet aan voetbal, hardlopen en ATB-en, de middelste van 6 aan ballet en zwemmen en de jongste van 4 zet zijn eerste stapjes op de voetbalmat

  5. Mijn zoon van 7 gaat aan zijn 3e seizoen van Waterpolo beginnen. Een echte waterrat, had op zijn 5e zijn A en B diploma op zak en kon dus mooi met zijn 5 e al beginnen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.