Zoete aardappelsoep

0

Een heerlijk en gemakkelijk gerecht is een zoete aardappelsoep. De soep is snel klaar en zit vol met vitamine en mineralen. Het maken van soep is zo gemakkelijk dat het zonde is als je dit niet regelmatig doet.

Zoete aardappelsoep is vaak wat anders dan je gewend bent, maar ontzettend lekker. Dit komt door de zoete ondertoon van de zoete aardappel. Een hele lekkere combinatie met griekse yoghurt heerlijk fris.

Ook ideaal voor een drukke avond, als er bijvoorbeeld gesport wordt door de kinderen. Maak de soep de avond ervoor alvast klaar en bewaar hem in de koelkast.

Wat heb je nodig voor het maken van de zoete aardappelsoep:

1 sjalot
1 grote ui
500 gram zoete aardappels
olijfolie
2 wortels
1 rode paprika
1 l kippen of groente bouillon
versgemalen peper
100 ml Griekse yoghurt
Peterselie

Bereiding

Pel en snijd de sjalot, ui  en knoflook fijn.  Schil vervolgende de aardappels en snijd ze in stukken.
Verhit olie in een pan en fruit de sjalot, ui en knoflook.

Bak de aardappel, paprika en wortels 5 minuten mee en blus af met de bouillon. Kook de aardappels gaar, in ongeveer 20 minuten.

Pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en breng aan de kook. Roer  de yoghurt er door. Serveer de soep in borden en garneer de zoete aardappel soep met een stukje peterselie.

Zoete aardappel

De zoete aardappel is, anders dan de naam doet vermoeden, geen familie van de aardappel. De zoete aardappel is een groente.  De smaak is zoet en kruidig en hij past goed in zowel hartige als zoete gerechten.
Van oorsprong komt de zoete aardappel uit Mexico, maar inmiddels is hij in veel meer keukens te vinden. Je kunt deze veelzijdige groente bakken, stoven, grillen, wokken én koken.

Tip: niet in de koelkast

Let erop dat de zoete aardappel stevig is en een lichtgele of purperrode kleur heeft. Bewaar hem niet in de koelkast, want deze zoete knol kan niet tegen te lage temperaturen. Beter is een koele (13-16 ºC), donkere plek. Daar blijft hij wel tot een week goed. Gekookte zoete aardappelen zijn in de koelkast 4-5 dagen houdbaar.

About Author

'); } //-->

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.