Pasta saus met verborgen groente

0

We willen allemaal dat onze kinderen voldoende groente en vitamine binnen krijgen. Groente zijn helaas niet altijd favoriet bij kinderen. Menig kind weet dat ene stukje ui uit de pasta saus te vissen.
Maak daarom een pasta saus vol met verborgen groente. Kinderen zullen ervan genieten en jij bent blij met alle vitaminen die ze hebben binnen gekregen.

Voor: 4 personen, voorbereidingstijd: 15 minuten, bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
1 theelepel olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 stengels selderi
2 grote wortelen
1 grote rauwe biet, gewassen
1 teentje knoflook
500 g rundergeahkt
400 g tomatenblokjes uit blik
500 ml kokendheet water
Parmezaanse kaas
peper en zout, naar smaak

De bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schrap de wortel, leg hem met de bleekselderij, ui en biet op een bakplaat en besprenkel de groenten met olijfolie
  3. Rooster de groente 45 tot 60 minuten in de oven tot ze gaar zijn
  4. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan (met anti-aanbaklaag) en bak de knoflook
  5. Voeg het gehakt toe en roerbak het geheel. Voeg de tomatenblokjes toe, schenk het water erbij en breng dit aan de kook.
  6. Laat de saus ongeveer één uur op laag vuur pruttelen. Tegen die tijd zijn ook de geroosterede groenten gaar
  7. Hak de geroosterde groenten fijn met een staafmixer.
  8. Voeg de gehakte groente toe aan de pan met de gehaktsaus
  9. Maak het geheel op smaak met peper en zout.
  10. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
  11. Giet de pasta af en meng de pasta door de saus. Serveer met parmezaanse kaas en eventueel wat rucola (als ze niet allergisch zijn voor groene dingetjes -;).

Een lekkere, gezonde maaltijd! en niet die zure gezichten aan tafel omdat er ‘groene dingetjes’ in het eten zitten!

About Author

'); } //-->

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.