Cannelloni met spinazie

0

Een heerlijke recept Cannelloni met spinazie en ricotta. Gezond, lekker en eenvoudig te maken. Een succes bij jong en oud.

Dit is een recept voor vier personen. De voorbereidingstijd is ongeveer 30 minuten. De oventijd 25 minuten

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • Drie teentjes knoflook
  • twee blikjes tomaten, à 400 gram
  • 600 gram verse spinazie
  • ricotta (250 gram)
  • 200 gram crème fraiche
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • één volle hand basilicum blaadjes
  • één pak volkoren lasagne bladen
  • 50 ml water

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

De saus

Snij een teentjes knoflook fijn.
Doe een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook samen met de basilicum
Voeg de tomaten toe en laat zachtjes inkoken tot een dikkere saus.  Breng het geheel op smaak met verse peper en zout en roer de basilicum blaadjes erdoor.

De spinazie-ricotta vulling

Snij het andere teentje knoflook fijn en fruit deze in een pan. Roerbak hierin de spinazie. Laat het uitlekken.
Doe de ricotta in een kom en roer de spinazie erdoor.

De cannelloni

Schep de helft van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Beleg alle lasagne bladen met een baan spinazie-ricotta vulling.

Rol de lasagnevellen op en leg deze strak naast elkaar in de ovenschaal. Schep vervolgende de overige tomatensaus eroverheen.

Roer in een kom de crème fraiche en de helft van de Parmezaanse kaas. Voeg circa 50 ml water toe aan de saus om het de juiste dikte te geven.
Verdeel de crème fraiche gelijkmatig over de tomatensaus. Strooi tot slot de rest van de kaas hier over heen.

Bak de cannelloni in 25 minuten goudbruin gaar

Eet smakelijk

About Author

'); } //-->

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.