Wachten op het schoolplein!

2

Elke ouder die kinderen (heeft gehad) op de basis-school herkent het wel: je kind ophalen van school.
Om 12.00 uur is het zover, je staat op het schoolplein. Je kind mag thuis een boter-hammetje gaan eten.

Als trotse ouder positioneer je je jezelf op de afgesproken plek op het schoolplein.
Er zijn ouders bij die altijd een praatje willen maken. Erger nog: ouders die altijd interessant willen doen. Ikzelf ben zo iemand niet. Ik heb niks tegen andere ouders. Alle respect voor elke ouder; maar ik zit niet te wachten op een oppervlakkig gesprek over het weer. Daarbij krijg ik en passant ook nog te horen hoe fantastisch de vakantie wel niet was geweest.

Ik wil het liefst met niemand praten. Laat mij maar lekker alleen staan op het schoolplein in afwachting van mijn kind. De meeste ouders zitten of naar de deur te staren alwaar hun kind straks uitkomt; of ze kijken verveeld op hun smartphone. Social media is ook een mooi excuus om maar niet te hoeven praten.
Er wordt weinig gelachen. Ook door ondergetekende niet.
Het is zoiets als wachten bij de bus-halte. Dan ga je ook niet lopen lachen als je in een koud, winderig, saai voorspelbaar bus-hokje staat te verkneuteren.
Die momenten van stilte totdat de deur opengaat en levendige kinderen naarstig op zoek gaan naar hun ouders is een mooi contrast.
Het zijn de simpele dingen die je gelukkig maken in het leven. In dit geval: je eigen kind wat al rennend en lachend in jouw armen valt. Het leven hoeft niet ingewikkeld te zijn.

About Author

Michel Hendriks
'); } //-->

2 reacties

  1. Juist dat wachten is een sociaal gebeuren. En heel belangrijk voor sociale contacten ook voor je eigen kind. Dus ik zou zeggen grijp het aan en maak eens een praatje…en wordt er vrolijk van. Want als je vrolijk bent, voelt je kind het zodra hij/zij vrolijk in je armen rent. Dan blijft die sfeer ook vrolijk de rest van de dag. Succes!

  2. Jammer om zo samen alleen te staan wachten.
    Is hier gelukkig anders, hier wordt wel gekletst en gelachen, maakt het wachten een stuk aangenamer! Toch ook fijn om een beetje een idee te krijgen van de ouders van andere kinderen waar je kind wellicht een keer gaat spelen of op een verjaardagsfeestje komt?!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.